Kuldebeskyttelse

Kulde, sur vind, minusgrader og ruskevær kan gi tørr og irritert hud for store som for små. Narn er ofte mye ute og leker i barnehagen, også når det er kaldt, og da er det viktig å beskytte huden deres.

Ta vare på hudens naturlige beskyttelse

Huden er utstyrt med et tynt fettlag som beskytter den mot kulde og andre ytre påkjenninger. Hyppig dusjing og bading i for varmt vann samt sterke såper kan være med på å tørke ut dette fettlaget. Bruk derfor lunkent vann og milde såpefrie vaskeprodukter til den daglige vask.

Kulde og påkledning

Den viktigste beskyttelsen mot kulde er å dekke utsatte områder av huden mest mulig med klær som finlandshette og votter. Innerst mot huden er det godt med et lag med ull. Unngå undertøy av bomull som lett blir kaldt.

Kuldebeskyttelse og kremer

Om vinteren er det best å bruke en fet krem på utsatte områder som hender og ansikt. Denne bør du smøre ca 30 minutter før barnet går ut slik at vannet i kremen fordamper. Bruk gjerne en god fuktighetskrem på kvelden etter en dag ute i kulde og ruskevær, det gjør godt for huden. Les mer om Dr Greve Pharma Beskyttende Allroundkrem her.

Kilde: www.plusstid.no, Villmarksliv