Flekker på klær

Du trenger ikke kaste klærne selv om det kommer vanskelige flekker på dem. Her får du råd om hva du kan gjøre for å fjerne vanlige flekker på barns klær.

Avføring

Dersom det skulle komme avføring fra babyen på ulltøyet kan du ta flytende vaskemiddel for ull rett på flekkene, la det virke ½ time og vaske så som anvist på plagget.

 

Tran

Dersom du søler tran på ditt eller babyens tøy, eller dersom babyen gulper etter å ha fått tran, anbefales det at du tar Zalo rett på flekken og lar det virke 10-15 minutter. Skyll deretter godt av, og vask tøyet i maskinen som anvist på plagget. Lyse og hvite tekstiler anbefales vaskemidler for hvitt tøy. Disse inneholder blekemidler og øker sjansen for å få fjernet flekken.

 

Blod

Dersom det kommer blod på klærne bør du skylle gjennom flekken med kaldt vann først og deretter helle et flytende vaskemiddel på flekken som får virker i ½ time. Vask så i maskin som anvist, men ikke høyere temp enn 40 grader.

 

Grønske

Hvis det kommer grønske på klærne tar du flytende vaskemiddel rett på flekken, la det virke ½ time. Vask det så i maskinen som anvist på plagget. Lyse tekstiler bør vaskes med et vaskemiddel for hvitt tøy i pulver eller tablettform.

Les mer om flekkfjerning her

 

Referanse
Lilleborg Forbrukerservice; Spedbarnsboken 2007-2008,  Sandvik
Cappelens store bok om barnet, Nina Misvær, 2005

Kan hende du også liker

Kan hende du også liker