Aktiviterer med babyen

Noen som er hjemme med en liten baby synes dagene flyr av gårde, mens andre synes at dagene blir litt lange. Aktiviteter med babyen kan være en hyggelig og lærerik kvalitetsstund for dere begge. Her får du noen ideer til aktiviteter som arrangeres flere steder i landet.

Babysvømming

Fra barnet er 10-12 uker kan dere begynne på babysvømming sammen. Noen velger å starte så tidlig, mens andre synes det er greit å vente litt. Dette avgjør du selv. For din egen del bør du vente med å bade til blødningene etter fødselen er over, ca 4-6 uker etter fødsel.
Babysvømming gir babyen anledninger til å bruke armer og ben på en helt annen måte enn på land, og de aller fleste babyer storkoser seg i vannet. Ved å være med på svømming vil babyen lære både å bli trygg på vannet samtidig som han eller hun lærer å respektere vannet. For deg som foreldre lærer du å bli trygg i vannet sammen med babyen din, og du lærer morsomme øvelser dere kan gjøre sammen. Vær likevel obs på at enkelte øvelser kun skal gjøres når det er en kvalifisert instruktør til stedet.

Babydans

Med babydans menes bevegelse til musikk, enten som lett barseltrening for mor som babyen er med på, eller der babyen er en aktiv deltaker og får bevege seg til morsomme barnesanger sammen med en voksen. Som regel må en voksen være med i dansen når barnet er under 3 år.

Babymassasje

Berøring er livsviktig for babyen, men også viktig for foreldrene. Babymassasje gir deg muligheten til å få god kontakt med den lille i rolige omgivelser. Les mer om babymassasje her.

Babysang

Musikk, rim og rytmer er noe alle babyer setter pris på. Babysang er morsomt både for babyen og deg, og dere lærer nye og gamle sanger sammen med andre.

Barseltrening

Etter fødselen bør du være fysisk aktiv så fort du selv føler for det. Du bør vente med løpe- og hoppetrening til 6 uker etter fødsel, og hvis du har tatt keisersnitt bør du også vente 6 uker med å trene magemusklene. Bekkenbunnstrening bør alle komme i gang med så fort som mulig etter fødsel.

Trilleturer er en god start

Turistforeningen arrangerer felles trilleturer med barnevogn på dagtid, se http://www.dntoslo.no/turbo/index.php?fo_id=279 for mer informasjon, og mange treningssentre arrangerer også egne grupper for trening etter fødsel. På denne måten kan babyen din være med samtidig som du kommer i form igjen.

Les mer om babysvømming her

Babygym

Babygym er foreløpig ikke så utbredt i Norge, men i andre land kan dette være like vanlig som babysvømming. Babygym foregår i grupper og er dermed både sosialt og motorisk utviklende for babyen.

Referanse: Aktiv i Oslo, Helsedirektoratet, Norges Astma og Allergiforbund

Kan hende du også liker...

Kan hende du også liker...